Dark mode


A+ | Скинути | A-
Готуємось до форуму в Давосі: Зеленський про міжнародні контакти за день
Готуємось до форуму в Давосі: Зеленський про міжнародні контакти за день
Російська Федерація шукає способи для обходу української ППО та можливості для збільшення кількості ударів по Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський за підсумками 13 січня.

Він почав з того, що розповів про свої міжнародні зустрічі протягом дня.

Першою була розмова в онлайн-форматі з лідерами парламентської коаліції Болгарії, де були представлені провідні політичні сили. Президент каже, що обговорювались відносини між двома країнами та питання спільної безпеки Європи.

– Хороша і продуктивна розмова. Я вдячний за розуміння – розуміння саме того, що російська агресія є загрозою для щастя й добробуту всіх європейських націй, – сказав він.

Також відбулась розмова із новим міністром закордонних справ Франції.

– Це дуже символічно, що перший візит пана міністра – саме в Україну і саме в такий час, коли Росія пробує різні способи, щоб наростити кількість ударів по Україні та здатність обходити нашу ППО, – сказав глава української держави.

Володимир Зеленський повідомив, що із главою МЗС Франції обговорив оборонні потреби України, зокрема і спільне виробництво і дронів, і артилерії, і подальше посилення ППО.

– Я поінформував про роботу щодо Формули миру. Вдячний Франції за активну участь у цій глобальній роботі. Вже готуємось до форуму в Давосі. До представлення нашої позиції, наших можливостей – спільних можливостей усіх у світі, хто прагне залишити своїм дітям світ, де панує стабільність і має значення свобода. Наші цінності, а не божевілля того чи іншого диктатора, – сказав він.

Наприкінці звернення президент України подякував українським захисникам та відзначив воїнів Національної гвардії, які разом з усіма Силами оборони та безпеки захищають українські позиції.

Серед відзначених бійців, він, в рамках 15-ї бригади Нацгвардії виокремив старшого солдата Валерія Семенця та молодшого сержанта Сергія Коваля. Також були названі імена бійців 3-ї бригади оперативного призначення, це: солдат Віталій Сащук, солдат Микола Нагайчук, солдат Юрій Косюта. Згадав президент і 14-ту бригаду, в межах якої Зеленський відзначив молодшого сержанта Володимира Олійника та старшого сержанта Василя Чернююка.

– Окремо відзначу також воїнів центру спецпризначення Нацгвардії Омега, зокрема хлопців 1-го загону, які ефективно виконують завдання на Авдіївському напрямку, а також усіх воїнів 3-го загону Омеги, які воюють на Мелітопольському напрямку, підсилюючи підрозділи Сил оборони. Я дякую вам за знищення ворога, хлопці! Я дякую всім вашим побратимам, усім, хто точно знає, що незалежність не буває нагородою. Незалежність здобувають сміливі, – сказав він.

Читайте також

Зеленський виступить зі спецзверненням на форумі в Давосі: що відомо

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15484
Опубліковано: 13.01.24