Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Києві відкриється виставка з речами героїв Небесної Сотні й унікальними артефактами Революції Гідності
У Києві відкриється виставка з речами героїв Небесної Сотні й унікальними артефактами Революції Гідності
Повідомляє Музей історії Києва.

Вперше в одному місці відвідувачі зможуть побачити велику кількість персональних речей героїв Небесної Сотні та унікальних артефактів, зібраних у різних куточках України.

Виставка розпочинається з подій, які передували Євромайдану. Хтось із героїв був ще учасником Революції на граніті, в той час, як тринадцятеро із Небесної Сотні тоді навіть не народилися. Для багатьох поштовхом до громадської діяльності стала Помаранчева революція 2004 року. А для когось Революція Гідності виявилася першим і останнім проявом громадянської позиції.

Однак не всі герої загинули безпосередньо під час Революції Гідності. Є й ті, хто потрапив до лав Небесної Сотні пізніше, відстоюючи досягнення Майдану та чинивши спротив у перші дні гібридної російської агресії.

Виставка «Земні шляхи Небесної Сотні» про людей, які стали Героями, про те, ким вони були, та що привело їх на Майдан. А також про їх дуже різні шляхи, які перетиналися в ключові для України моменти та про те, що ці шляхи – їх усвідомлений вибір.

Герої Небесної Сотні — це люди різної національності, віку, освіти; чоловіки та жінки; географія їхнього походження охоплює усі регіони України, дехто із закордону; підприємці й пенсіонери, науковці, митці, студенти.

Наймолодшому з них було 17 років, найстаршому — 82. Їхні персональні історії вимальовують узагальнений портрет України і українців нашого часу.

На експозиції будуть представлені речі, надані родинами Валерія Брезденюка, Юрія Вербицького, Назарія Войтовича, Едуарда Гриневича, Устима Голоднюка, Миколи Дзявульського, Романа Гурика, Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Якова Зайка, Володимира Мельнічука, Людмили Шеремет, Івана Наконечного, Богдана Сольчаника, Володимира Чаплінського, Василя Сергієнка, Романа Сеника, Валерія Опанасюка.

Експозиція працюватиме з 17 січня по 25 лютого у Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Графік роботи: середа-неділя з 12:00 до 19:00

Повний квиток — 120 гривень, пільговий — 60 гривень.

Всі новини від: khreschatyk.news

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 24085
Опубліковано: 13.01.24