Dark mode


A+ | Скинути | A-
Скільки військ росіяни тримають у районі Авдіївки: відповідь ЗСУ
Скільки військ росіяни тримають у районі Авдіївки: відповідь ЗСУ
Кількість окупаційних військ у районі Авдіївки не змінилася. Загарбники тримають на цьому напрямку близько 40 тисяч солдатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександра Штупуна в ефірі телемарафону.

"Десь приблизно ворог тримає одну й ту саму кількість особового складу. Техніку застосовує з глибини, тобто старається її не тримати на передовій, тому що її майже одразу наші воїни знищують. А піхота ховається по окопах. На Авдіївському напрямку - це приблизно 40 тисяч діє", - сказав речник.

За словами, на Таврійському напрямку ворог за добу втратив 437 особі, а також 60 одиниць військової техніки. Серед втрат окупантів танк, 11 бронемашин, 10 артилерійських систем. Також ЗСУ вдалося вразити російський зенітний комплекс "ТОР".

Штупун додав, що російські загарбники продовжують активно використовувати безпілотники на фронті. Лише за вчора захисники знищили 27 ворожих дронів.

Бої за Авдіївку

Нагадаємо, з початку жовтня російські солдати продовжують активні штурми у районі Авдіївки. Вони намагаються оточити місто і окупувати його.

При цьому українські захисники тримають оборону та завдають ворогові величезних втрат. Станом на середину грудня у США заявляли про те, що за 2 місяці росіяни втратили під Авдіївкою близько 13 тисяч солдатів.

Детальніше про ситуацію на передовій - можна дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14306
Опубліковано: 14.01.24