Dark mode


A+ | Скинути | A-
Вчені назвали кращий «антистресовий» продукт харчування
Вчені назвали кращий «антистресовий» продукт харчування
Американські вчені виявили кращий продукт харчування з “антистресовими” властивостями. Його вживання дозволяє стимулювати зниження в організмі рівня кортизолу, так званого «гормону паніки».

Фахівці одного з наукових установ США провели дослідження, в ході якого їм вдалося визначити найбільш корисний для нервової системи харчовий продукт. В експерименті взяли участь три групи добровольців. Відрізнялися вони регулярним раціоном, так, перша категорія вживала вівсяні пластівці, друга харчувалася курячими яйцями, тоді як в третій піддослідні могли їсти все, що бажали без будь-яких обмежень.

Після закінчення досвіду всі учасники були перевірені щодо їх стану здоров’я. Результати показали, що найменш схильними до стресу виявилися саме люди, які вживали яйця. Наднирники волонтерів з другої групи блокували викиди в кров адреналіну, тим самим приводячи до зниження рівня кортизолу.

У той же час найбільш не підготовлений до протистояння стресу організм людей, в меню яких регулярно була присутня вівсянка. Причиною такого явища стає стрибок рівня цукру в крові. Коливання “гормону стресу” здатні провокувати появу слабкості і панічних атак, а також стресу. Таким чином, вживаючи в їжу більше курячих яєць, можна подолати проблеми в роботі серця і судин.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14915
Опубліковано: 14.01.24