Dark mode


A+ | Скинути | A-
В ДБР розповіли про кримінальні провадження у справа Гринкевича
В ДБР розповіли про кримінальні провадження у справа Гринкевича
У справі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича відкрито кілька кримінальних проваджень. Він перебуває у СІЗО.

Львівський бізнесмен Ігоря Гринкевича, якого було затримано під час дачі хабаря, наразі перебуває у СІЗО. Про це заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян в ефірі телемарафону.

“Наприкінці 2023 року його було затримано і було відкрито ще одне кримінальне провадження. Це підозра у спробі і пропозиції дачі хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Хабар був чималенький. Тобто ми з вами уявляємо, що людина готова була для того, щоб “повирішувати” свої справи принести півмільйона доларів, безстрашно просто з’явитися у публічному місці і запропонувати хабар”, – розповіла вона.

За словами Сап’ян, за пропозицію хабаря і дачу безпосередньо фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Також представник ДБР підтвердила, що є ще одне кримінальне провадження, в яких фігурують фірми, які працювали з Міноборони та були зобов’язані забезпечувати якісним одягом та білизною ЗСУ. На цих фірмах в керівництві, а також у сім’ї львівського бізнесмена були проведені обшуки і на майно було накладено арешт.

“Є ще одне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Так як ми з вами розуміємо, що ці компанії в умовах повномасштабного вторгнення виграли 23 тендери, то ці всі тендери і сам товар, який мав постачатися до ЗСУ зараз перевіряється”, – заявила Сап’ян.

Нагадаємо, львівського бізнесмена затримали 29 грудня минулого року під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному із керівників головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Наступного дня суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі понад 429 млн гривень.

Також повідомлялося, що Міноборони розірвало договори, укладені з Гринкевичем. На майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена накладено арешт.

Серед арештованого майна – 17 об’єктів житлової нерухомості, 7 об’єктів нежитлової нерухомості, 18 земельних ділянок, 9 автомобілів преміумкласу, частки в статутному капіталі на 14,73 млн грн; 12 одиниць зброї; 3 об’єкти інтелектуальної власності.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15633
Опубліковано: 15.01.24