Dark mode


A+ | Скинути | A-
Катар призупинив постачання зрідженого газу через Червоне море
Катар призупинив постачання зрідженого газу через Червоне море
Фото: ceep.be (ілюстративне фото)

Катар призупинив постачання ЗПГ через Червоне море

Не менше п’яти катарських ЗПГ-танкерів прямували до проходу через Баб-ель-Мандебську протоку, але зупинилися 12 січня.

Катар призупинив постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) через Червоне море після ударів США та їхніх союзників по об’єктах хуситів у Ємені. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що не менше п’яти катарських ЗПГ-танкерів прямували до проходу через Баб-ель-Мандебську протоку, але зупинилися 12 січня.

Як пише видання, Катар залишався одним із небагатьох постачальників газу, який продовжував використовувати цей маршрут для транспортування палива до Європи, і рішення призупинити прохід суден свідчить про суттєве посилення ризиків, що може призвести до затримки поставок ЗПГ до Європи, проте навряд чи призведе до дефіциту палива з огляду на наявність його великих запасів, низький промисловий попит та досить теплу зиму.

Як відомо, Катар є одним із найбільших у світі експортерів ЗПГ. Країна посідає друге місце після США за обсягом постачання ЗПГ на європейський ринок. У 2023 році Катар забезпечив 13% споживання зрідженого природного газу у Західній Європі.

Нагадаємо, у ніч проти 12 січня військова авіація та кораблі США та Великобританії здійснили перші удари по військових об’єктах хуситів у Ємені у відповідь на атаки на торгові судна у Червоному морі. Повідомлялося, що при ударах задіяно понад 100 високоточних ракет. Про нові удари по позиціях хуситів ЗМІ повідомили у ніч проти 13 січня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11248
Опубліковано: 15.01.24