Dark mode


A+ | Скинути | A-
Прем’єр Естонії Кая Каллас закликала країни НАТО збільшити витрати на свою оборону
Прем’єр Естонії Кая Каллас закликала країни НАТО збільшити витрати на свою оборону
Західні союзники України допомагають їй від самого початку війни з Росією, однак це поки що ніяк не наблизило перемогу ЗСУ. Треба бути готовими до будь-якого результату подій, повідомляє The Kyiv Independent.

Постійна допомога Україні спустошила військові склади її союзників і послабила їхні армії. Це робить країни НАТО вразливими для можливих супротивників. Якщо Україна програє у війні, це також вплине на репутацію країн НАТО. Північноатлантичний альянс виглядатиме слабким. У такій ситуації на країни блоку може хто-небудь напасти.

Таку заяву зробила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас. Вона наголосила, що країнам Заходу слід уже зараз почати думати про посилення власної обороноздатності та нарощування військового потенціалу.

“Європейські країни повинні збільшити власні витрати на оборону. У Статуті НАТО є стаття 5, яку ми всі знаємо, але є також стаття 3, в якій йдеться про те, що кожна країна повинна робити все можливе для посилення власної та колективної оборони”, – сказала Кая Каллас.

Вона підкреслила, що підсумки війни в Україні поки невідомі. Перемога ЗСУ багато в чому залежить від допомоги союзників. Вони повинні бути єдиним цілим і продовжувати допомогу Україні. Якщо ЗСУ переможуть, усі побачать, що блок НАТО сильний. Ніхто не ризикне нападати на країни НАТО, бо розумітимуть, що програють війну.

Сообщение Прем’єр Естонії Кая Каллас закликала країни НАТО збільшити витрати на свою оборону появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10463
Опубліковано: 15.01.24