Dark mode


A+ | Скинути | A-
Канада передала Україні проєкт безпекової угоди
Канада передала Україні проєкт безпекової угоди
В Оттаві вважають, що це мають бути саме запевнення, а не гарантії, але проблеми у цьому не бачать.

Слідом за Великою Британією, Канада готується до підписання з Україною двосторонньої безпекової угоди. Оттава вже відправила у Київ на узгодження проєкт документу. Про це повідомила посолка Канади в Україні Наталка Цмоць, повідомляє у понеділок, 15 січня, Європейська правда.

“Я дуже рада вам повідомити, що в п’ятницю Канада вислала до Ігоря Жовкви (заступник глави Офісу Президента – ред.) копію угоди, щоб розпочати детальніші переговори, щоб за кілька тижнів закінчити переговори між Канадою і Україною”, – сказала Цмоць.

Цмоць зазначила, що, на думку Канади, це має бути угода про “безпекові запевнення – security assurances”, однак вона не бачить проблем у цьому терміні.

За її словами, це – спільний підхід для країн для G7, що прагнуть терміново надати Україні ці “запевнення”.

Нагадаємо, 12 січня Україна і Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки. Президент Володимир Зеленський назвав угоду “безпрецедентною”. “Ми домовилися з Британією про безпеку в усіх сферах – на землі, у повітрі, на морі, у кіберпросторі, у широкій політичній взаємодії”, – сказав він. Однак згодом виявилося, що Зеленський і Сунак розійшлись в формулюваннях щодо безпекової угоди, зокрема, чи можна говорити про “гарантії безпеки” від Британії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16230
Опубліковано: 16.01.24