Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Москві студентів коледжів навчатимуть управлінню безпілотниками
У Москві студентів коледжів навчатимуть управлінню безпілотниками
Фото: Shutterstock

Новими безпілотниками забезпечили шість московських коледжів

Заступник московського мера Анастасія Ракова, що мовиться про шість коледжів російської столиці.

Московські коледжі оснащують оновленою інфраструктурою для роботи з безпілотними технологіями. Практично 900 студентів щороку практикуватимуться в управлінні безпілотниками. Про це заявила заступник мера Москви з питань соціального розвитку Анастасія Ракова, повідомляє російське пропагандистське інформагентство Інтерфакс у вівторок, 16 січня.

Новими безпілотниками забезпечили шість московських коледжів. На полігонах тренуватимуться студенти Московського коледжу бізнес-технологій, політехнічного коледжу ім. Годовикова, Коледжу автоматизації та інформаційних технологій №20 та Московського державного освітнього комплексу.

В обмеженій сіткою повітряному просторі студенти навчаться пілотуванню та програмуванню, а також відпрацьовуватимуть спеціальні сценарії:

переміщатимуть вантажі,

знаходитимуть предмети,

гаситимуть загоряння,

робитимуть аерофотозйомку.

Віце-мер пояснила, що комплекти включають раму, двигуни, спеціальний захист, шурупи, викрутки та інші комплектуючі. Після поглибленої підготовки студенти матимуть змогу збирати коптери за 15 хвилин.

У Коледжі поліції відкрили лабораторії для програмування та роботи із дронами літакового типу. Там створили детальний макет одного зі столичних районів Москви. За допомогою нього курсанти навчаться знаходити потрібні об’єкти під час польоту коптеру.

Раніше ми вже писали, щ російські школярі почнуть вивчати загальновійськовий бій та бойове застосування безпілотних літальних апаратів в новому шкільному предметі Основи безпеки та захист Батьківщини. 

Школи в РФ зобов’язали закупити макети зброї – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10733
Опубліковано: 16.01.24