Dark mode


A+ | Скинути | A-
На Львівщині викрили організаторів схеми з переправлення ухилянтів
На Львівщині викрили організаторів схеми з переправлення ухилянтів
Керівник підприємства, яке займається міжнародними перевезеннями, організував послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку.

Викрито організовану злочинну групу, яка налагодила канал незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків під виглядом водіїв, що здійснюють перевезення пасажирів. Про це повідомляє Дерприкордонслужба.

Зазначається, що керівник підприємства, яке займається міжнародними перевезеннями, організував послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку. До схеми він долучив трьох спільників.

Фігуранти шукали клієнтів, які мали намір ухилитися від мобілізації та незаконно виїхати за кордон. Для цього зловмисники укладали з псевдоводіями фіктивні договори про працевлаштування, надалі відомості відносно них вносились до системи Шлях. Вартість такої “послуги” залежала від терміну перебування за кордоном. Квиток вартував 4 000 євро з особи.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили транспортні засоби, які використовувалися для здійснення протиправної діяльності, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, печатки та штампи, чорнові записи та фіктивні документи на працевлаштування.

Чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Учасникам схеми обрано запобіжні заходи.

Нагадаємо, у Чернівецькій області затримано ухилянтів та їх переправника через кордон.

Також повідомлялося, що ліквідовано масштабний канал виготовлення фальшивих документів ухилянтам.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10668
Опубліковано: 16.01.24