Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ватажка ХАМАС в ЄС внесли у список терористів
Ватажка ХАМАС в ЄС внесли у список терористів
Рішення стало частиною відповіді Євросоюзу на загрозу, яка йде від ХАМАС та на його жорстокі терористичні атаки в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Євросоюз вніс до списку терористів ватажка палестинського руху ХАМАС у секторі Газа Яхью Сінвара. Про це у вівторок, 16 січня, йдеться в заяві Євроради.

“Сьогодні Єврорада вирішила додати до списку терористів ще одну особу. Яхья Сінвар, політичний лідер ХАМАС”, – йдеться у заяві. 

Відомо, що ХАМАС був визнаний ЄС терористичною організацією у 2001 році. Внесення до списку терористів передбачає блокування всіх коштів та активів Яхью Сінвара на території країн Євросоюзу.

Яхья Сінвар народився 1962 року в таборі біженців Хан-Юніс на півдні сектора Газа. У 1980-х роках став одним із засновників угруповання ХАМАС. Він також брав участь у створенні воєнізованого крила ХАМАСа – Бригад аль-Кассам. У 1988 році Яхья Сінвар був засуджений судом Ізраїлю на чотири довічні терміни за вбивства людей, підозрюваних ХАМАСом у колабораціонізмі, а також двох ізраїльських солдатів.

Ватажок ХАМАС Яхья Сінвар втік із Сектору Гази у вантажівці гуманітарного конвою

Раніше повідомлялося, що Ізраїль пообіцяв не атакувати 150 укриттів у секторі Гази.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14232
Опубліковано: 17.01.24