Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ не має ресурсів для другого фронту. У Литві оцінили, чи є "загроза нападу на НАТО"
РФ не має ресурсів для другого фронту. У Литві оцінили, чи є "загроза нападу на НАТО"
У Міністерстві оборони Литви вважають, що наразі немає загрози нападу Росії на НАТО, адже Москва не має ресурсів для відкриття другого фронту. Пріоритет країни-агресора - не програти війну проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

"Доки не завершилися бої в Україні, важко припускати, що Росія перерозподілить пріоритети й почне згуртовувати сили на інших напрямках", - прокоментували у Міноборони Литви публікацію Bild про підготовку Німеччини до можливої війни з РФ.

Водночас, за даними відомства, Росія планує довгострокове збільшення сил у західному регіоні. З цією метою розроблено плани розширення інфраструктури та військових частин, проводяться інфраструктурні зміни, діляться сфери командування.

"Росія зберігає значні потужності та постійно поповнює їх біля лінії фронту в Україні. Пріоритет Росії на цей момент - не програти у війні з Україною, вона спрямовує на це певні ресурси", - зазначили у литовському Міноборони.

Що передувало

Раніше німецьке видання Bild написало, що Бундесвер готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО. Військовий конфлікт начебто може статися вже в лютому цього року.

Секретний сценарій бундесверу "Оборона Альянсу 2025" починається в лютому 2024 року. Росія запускає чергову хвилю мобілізації та призиває в армію ще 200 тисяч військовослужбовців.

Потім Кремль починає весняний наступ - спираючись на слабку підтримку Заходу в напрямку Києва, - який до червня 2024 року досягає великих успіхів і поступово відтісняє українську армію назад.

У Міноборони Німеччини не прокоментувати цю інформацію.

"По суті, я можу вам сказати, що розгляд різних сценаріїв - навіть якщо вони вкрай малоймовірні - є частиною повсякденної військової діяльності, особливо у сфері навчання", - сказав представник відомства.

Чиновник НАТО прокоментував матеріал видання Bild і заявив, що Альянс отримав сценарій навчання, який завжди являє собою уявну ситуацію для перевірки військових можливостей у тому чи іншому районі

"Колись сценарії були повністю вигаданими з неіснуючими країнами та географічними регіонами", - заявив він.

Однак тепер у НАТО стали використовувати наявні країни та географічні регіони для розробки сценаріїв навчання. Сартс підкреслив, що опублікована раніше інформація не є секретним розвідувальним аналізом, який прогнозує розвиток подальшої ситуації.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Всі новини від: rbc.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15974
Опубліковано: 17.01.24