Dark mode


A+ | Скинути | A-
Не вистачить ресурсів: у Литві оцінили ризик нападу РФ на НАТО
Не вистачить ресурсів: у Литві оцінили ризик нападу РФ на НАТО
У Міністерстві оборони Литви заявили, що поки в Україні тривають інтенсивні бої, у Росії немає ресурсів на відкриття другого фронту.

Про це повідомляє Delfi.

– Поки не завершилися бої в Україні, важко припускати, що Росія перерозподілить пріоритети і почне згуртовувати сили в інших напрямках, – вважають відомстві.

Водночас, за даними міністерства, Росія планує довгострокове збільшення сил у західному напрямку. Для цього розроблено плани з розширення інфраструктури та військових частин, проводяться інфраструктурні зміни, діляться сфери командування.

– Росія зберігає значущі потужності і постійно поповнює їх біля лінії фронту в Україні. Пріоритет Росії наразі – не програти у війні з Україною, вона спрямовує на це певні ресурси, – наголосили у Литві.

Раніше видання Bild у статті Оборона НАТО 2025 від 14 січня оприлюднило секретні німецькі документи, що описують гіпотетичний сценарій підготовки до можливого майбутнього конфлікту між НАТО і Росією, який розпочнеться в лютому 2024 року.

У ньому йдеться про переміщення військ і техніки Росії до Калінінградської області та створення штучних прикордонних конфліктів.

Водночас представник Міноборони Німеччини чітко заявив виданню, що розгляд таких сценаріїв, навіть якщо вони вкрай малоймовірні, є частиною повсякденної військової діяльності, особливо під час навчань.

Читайте також

На той час Росія буде вже знищена: Данілов про можливість нападу РФ на НАТО

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21938
Опубліковано: 17.01.24