Dark mode


A+ | Скинути | A-
Уряд та громадяни повинні контролювати один одного: Пріцкер про необхідні Україні реформи
Уряд та громадяни повинні контролювати один одного: Пріцкер про необхідні Україні реформи
Спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер назвала конкретний перелік реформ, які потрібно провести Україні для доступу до американських інвестицій.

Насамперед необхідно зробити прозорою митницю.

— У цій сфері має бути більше цифровізації, щоб було менше можливостей для корупції. Також потрібне надійне керівництво Рахункової палати. Бюро економічної безпеки має бути укомплектоване належним чином, – зазначила політик.

Також Пріцкер запевнила, що економічно ситуація в Україні стане більш привабливою для західних бізнесменів, коли буде вирішена проблема “сірих ринків”, через які держава втрачає мільйони доларів до бюджету.

— І уряд, і громадяни мають контролювати один одного задля досягнення необхідних стандартів, — резюмувала вона.

Нагадаємо,  за словами Пріцкер, процес конфіскації заморожених російських активів вимагає згоди офіційних представників усіх держав, які розміщують такі активи, а отже, займе значний час.

Вона звернулася до партнерів, закликавши набратися терпіння і не чекати, що навіть у разі згоди всіх країн конфіскація стане панацеєю від усіх економічних проблем, з якими зіткнулася Україна на тлі повномасштабної війни.

Дивіться також

Реформи в Україні: чого насправді хочуть США та чи ставили вони ультиматум

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16931
Опубліковано: 17.01.24