Dark mode


A+ | Скинути | A-
СБУ затримала чотирьох проросійських інтернет-агітаторів
СБУ затримала чотирьох проросійських інтернет-агітаторів
Один із затриманих розмістив у ТікТок відео, в якому виправдовував ракетний удар Росії на Харків 2 січня.

Служба безпеки затримала ще чотирьох ворожих агітаторів, серед них тіктокер, який вихваляв удар Іскандерами по Харкову 2 січня. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 22 січня.

 

Проросійські інтернет-агітатори діяли у різних регіонах країни. Вони героїзували повітряні атаки Росії на цивільну інфраструктуру України та дискредитували командування Сил оборони.

 

Фігуранти закликали до капітуляції перед країною-агресором та розпалювали ненависть серед різних національних громад України.

Так, в Одесі затримали місцевого блогера, який розмістив у ТікТок власне відео, в якому виправдовував повітряну атаку Росії на Харків 2 січня. Тоді окупанти вдарили по місту ракетами типу Іскандер, що призвело до великої кількості загиблих та поранених місцевих жителів.

 

Попри це, фігурант намагався “відбілити” воєнний злочин росіян перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки. Того ж дня цей фейк вийшов в ефірі російського телебачення, звідки його підхопили пропагандистські інформресурси.

 

На Київщині кіберфахівці СБУ викрили місцеву жительку, яка через власні акаунти у Facebook і Telegram агітувала українців “скласти зброю” і не чинити спротив рашистам. Також зловмисниця використовувала інтернет-ресурси для поширення фейків про різні національні громади України.

У Черкаській області контррозвідники СБУ викрили місцевого жителя, який виступав на підтримку окупації Криму і частини територій Донецької та Луганської областей. Крім того, маючи посвідку на проживання в Росії, чоловік героїзував російських загарбників та заперечував їхні воєнні злочини в Україні.

 

У Дніпрі затримали координатора місцевого осередку прокремлівської організації “Народовладдя”. Зловмисник від імені “громадського об’єднання” публікував у соцмережах фейки щодо представників місцевих релігійних громад.

 

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила п’ятьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України. Серед них – прихильник “вагнерівців” та блогер, який дискредитував воїнів ЗСУ.

Наприкінці минулого року кіберфахівці СБУ викрили трьох інтернет-агітаторів Росії на Київщині та Харківщині. Серед них – провокатор УПЦ МП, який сподівався отримати російський паспорт. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9202
Опубліковано: 22.01.24