Dark mode


A+ | Скинути | A-
600 км пішки: у ГУР розкрили деталі знищення ТУ-22
600 км пішки: у ГУР розкрили деталі знищення ТУ-22
Група українських військових пройшла 600 км по території ворога, щоб знищити один бомбардувальник та вивести з ладу ще два.

Українська група розвідників у серпні минулого року проникла на територію Росії, знищила російський бомбардувальник ТУ-22М3 і вивели з ладу ще два. Групою командував полковник Олег Бабій. Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки Міноборони.

“Щоб знищити російські бомбардувальники, українські розвідники подолали пішки понад 600 кілометрів територією противника”, – йдеться повідомленні.

У ГУР розповіли, що під час виконання бойового завдання полковник Олег Бабій загинув.

“Останнє успішно виконане завдання групи розвідників Олега Бабія – знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3, значно порушило плани військово-політичного керівництва РФ щодо нанесення ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувало роботу аеродромів і пунктів базування дальньої авіації”, – зазначили у ГУР.

Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками.

“У цьому бою 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник підполковник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув”, – розповіли у ГУР.

За свій героїчний подвиг Бабій нагороджений званням Героя України з посмертним присвоєнням ордену “Золота зірка”.

Як розповіли у ГУР, з перших днів повномасштабного вторгнення росіян він організовував і здійснював спецоперації на тимчасово окупованих територіях України й на території противника. На його рахунку – дев’ять успішних розвідувальних виходів у тил противника, дванадцять спеціальних заходів з організації та забезпечення руху опору на ТОТ України та в тилу противника.

 

 

Нагадаємо, у серпні 2023 року на військовому аеродромі Сольці Новгородської області було знищено Ту-22М3. Повідомлялося, що Україна вперше знищила стратегічний бомбардувальник РФ. Тоді ж у ГУР заявили, що на аеродромі Шайковка у Калузькій області унаслідок атаки дрона було пошкоджено щонайменше один літак.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11994
Опубліковано: 24.01.24