Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ГУР розкрили нові деталі про російський Іл-76
У ГУР розкрили нові деталі про російський Іл-76
Борт Іл-76 раніше було помічено в аеропорту Енгельс-2, який використовується для забезпечення БК стратегічної авіації РФ.

Літак РФ, який 24 січня впав під Бєлгородом, раніше доставляв озброєння на аеродром в Енгельс та у сам Бєлгород. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Він розповів, що борт Іл-76 було помічено в аеропорту Енгельс-2, який використовується для забезпечення БК стратегічної авіації РФ. Зокрема мова про ті ракети, які Росія запускає з літаків по території України.

“Це той літак який постачав в Бєлгородську область ракети С300 та С400 для ударів по Харкову та області. Самі росіяни говорять, що ті заходи, які використовуються для постачання сил та засобів противника, використовуються одночасно, ймовірно, для транспортування полонених”, – зазначив Юсов.

Він зауважив, що якщо це дійсно так, то росіяни фактично зізнались у черговому воєнному злочині.

Нагадаємо, літак Іл-76 розбився 24 січня у Бєлгородській області РФ. Російське Міноборони стверджує, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на черговий обмін. Однак Українська правда з посиланням на джерела у Генштабі ЗСУ повідомила, що у Іл-76 були ракети для ЗРК С-300, якими росіяни часто обстрілюють Харків з району Бєлгорода.

Пізніше в ГУР підтвердили, що у той день мав відбутися обмін полоненими, але цього так і не сталося. А росіяни опублікували список з 65 українських полонених, які нібито загинули під час катастрофи. Як з’ясували українські журналісти, дані принаймні 17 людей з оприлюдненого списку збігаються з даними 17 бійців ЗСУ, яких обміняли ще 3 січня.

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, на борту Іл-76 мали бути військово-політичні VIP-персони РФ, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17043
Опубліковано: 25.01.24