Dark mode


A+ | Скинути | A-
Є обнадійливі очікування від саміту Євроради – МЗС
Є обнадійливі очікування від саміту Євроради – МЗС
На саміті Євроради 1 лютого може бути ухвалено рішення щодо надання Україні фінансової допомоги на наступні чотири роки.

Україна має обнадійливі очікування від саміту Європейської Ради від майбутнього позачергового саміту Європейської ради 1 лютого. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом в суботу, 27 січня.  

“У нас спільно є обнадійливі очікування від найближчого засідання Європейської Ради 1 лютого. Є прогрес щодо відкриття Європейського фонду миру, щодо якого ситуація була заблокована тривалий час через позицію окремих членів Європейського Союзу. Але працюємо над розблокуванням і маємо обнадійливі кроки в цьому напрямку”, – сказав глава МЗС.

 

Нагадаємо, 1 лютого відбудеться саміт Європейської Ради. Україна розраховує, що там буде ухвалено позитивне рішення про виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility. 

Як відомо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожував заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України, а також подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва. 

Пізніше Орбан заявив, що Угорщина погодиться не накладати вето на пропозицію ЄС щодо виділення фінансування для України в розмірі 50 млрд євро, але Брюссель має розморозити призначені для Угорщини 30 млрд євро.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 14540
Опубліковано: 27.01.24