Dark mode


A+ | Скинути | A-
Піта: рецепт на сковороді легко і просто
Піта: рецепт на сковороді легко і просто
Історія піти налічує тисячі років, а її коріння можна прослідкувати в різних культурах Середземномор’я та Близького Сходу.

Що таке піта

Піта – це приємний на вигляд круглий хлібчик, який випікається на сковороді так, що має пустоту всередині.

Тому піта часто використовується для приготування різноманітних страв. Вона може бути подана як супровід до гарячих страв, так і використовуватися для створення смачних закусок.

Рецепт піти не складний і дуже актуальний, тому що готується вона з прісного тіста з мінімальною кількістю доступних кожному інгредієнтів.

І до того ж це виходить значно економніше, ніж придбати її готову у магазині.

Піта на сковороді – рецепт приготування

Основна особливість рецепта приготування домашньої піти полягає в тому, що вона випікається при високій температурі, що дозволяє отримати ту саму пустоту в середині хлібця.

Інгредієнти:

борошно – 400 г

вода – 200 мл

олія рафінована – 2 ст. л.

сіль – 0,5 ч. л.

Приготування:

Борошно просіваємо в глибоку миску, вливаємо олію та додаємо сіль. Перемішуємо ложкою.

Потім вливаємо дуже гарячу воду й починаємо замішувати тісто. Спочатку вимішуємо ложкою, а коли тісто трохи охолоне, вимішуємо руками. Заварне тісто дуже зручне у роботі – вам сподобається.

Традиційно тісто скатують у кульку, загортають у харчову плівку і залишають на 15 хвилин у холодильнику, або на 25 хвилин за кімнатної температури.

Тісто ділимо на однакові шматочки та формуємо з них кульки.

Кожну кульку не поспішаючи розкочуємо в млинець круглої форми.

Сковороду розігріваємо. Поливати олією не потрібно. Викладаємо по черзі зроблені вироби й готуємо, допоки вони не почнуть надуватися.

Після цього відразу перевертаємо на інший бік і готуємо ще близько 2 хвилини.

Готові вироби накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Піти можна начинити м’ясом, фалафелем, різними овочами, зеленню та соусами до смаку. Останнім часом набирає популярність піта з хумусом.

Отже, як бачимо, рецепт піти на сковороді геть не складний. Смачного!

Читайте також

Як приготувати лаваш вдома: знадобиться лише чотири інгредієнти

Фото: Depositphotos

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12082
Опубліковано: 30.01.24