Dark mode


A+ | Скинути | A-
Командував захопленням Херсонщини: СБУ заочно оголосила підозру російському генералу
Командував захопленням Херсонщини: СБУ заочно оголосила підозру російському генералу
Російському генерал-лейтенанту Якову Резанцеву, який командував 49 загальновійськовою армією Південного військового округу ЗС РФ, заочно повідомлено про підозру.

За даними СБУ, за його наказом 24 лютого 2022 року російські війська вторглися до Херсонської області з території тимчасово окупованого Криму.

Саме Резанцев наказав за будь-яку ціну захопити стратегічно важливий аеродром у Чорнобаївці.

За його вказівками окупанти здійснювали масовані повітряні атаки на цивільну інфраструктуру Херсонської області.

Також Резанцев під час окупації правобережжя організовував масові репресії проти учасників руху опору, за його наказом людей викрадали посеред вулиці або авто під час перетину російських блокпостів.

Заочну підозру Резанцеву оголошено за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Що відомо про Резанцева

Достеменно невідомо, чи живий окупант, оскільки ще наприкінці березня 2022 року в Офісі президента повідомили, що ЗСУ ліквідували Якова Резанцева під час чергового удару по легендарному аеродрому в Чорнобаївці (Херсонська область).

Народився Резанцева у червні 1973 року в Алтайському краї РФ. Командував 57 окремою гвардійською мотострілецькою бригадою РФ, 41 загальновійськовою армією Центрального військового округу.

З серпня 2020 року командував 49 загальновійськовою армією Південного військового округу РФ (Ставрополь). У 2021 році отримав звання генерал-лейтенант.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну брав участь у воєнних діях у Сирії.

Читайте також

ЗСУ прокоментували інформацію про нібито ліквідацію генерала РФ під час удару по Бельбеку

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10373
Опубліковано: 05.02.24