Dark mode


A+ | Скинути | A-
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали двоє російських агентів, які «зливал…
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали двоє російських агентів, які «зливал…
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали двоє російських агентів, які «зливали» позиції захисників Харкова Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще двоє агентів російської воєнної розвідки, які діяли на Харківщині.

Після початку повномасштабного вторгнення рф вони передавали агресору геолокації Сил оборони на території області.

У зоні особливої уваги ворожих агентів були підрозділи українських захисників, які брали участь у битві за Харків.

Контррозвідники СБУ затримали обох зловмисників у серпні 2022 року у результаті спецоперації у фронтовому регіоні.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив їм 15 років тюрми.

Серед засуджених – мешканка Чугуївського району, яка дистанційно передавала розвіддані окупантам через свого чоловіка. Ним виявився експосадовець розформованої міліції, який у 2014 році виїхав на тимчасово захоплену територію на сході України.

Там він приєднався до лав терористичних угруповань так званої «лнр», де згодом став «зв’язковим» головного управління генштабу збройних сил росії.

Залишившись на Харківщині, його жінка залучила до розвідувально-підривної діяльності свого односельця – працівника енергогенеруючої компанії.

Під виглядом перевірки електропостачання він отримував доступ до «потрібних» об’єктів для збору розвідданих про місця базування Сил оборони.

Отримані відомості зрадник передавав своїй спільниці, а вона вже переправляла відповідні «звіти» російському гру. Для комунікації використовували анонімні чати в популярному месенджері.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7299
Опубліковано: 05.02.24