Dark mode


A+ | Скинути | A-
Нічого не зрозуміло: УТОГ розкритикувало переклад Нацвідбору 2024 жестовою мовою
Нічого не зрозуміло: УТОГ розкритикувало переклад Нацвідбору 2024 жестовою мовою
Українське товариство глухих розкритикувало перекладачку жестової мови Катерину Заботкіну за трансляцію Нацвідбору на Євробачення 2024. Так, роботу дівчину назвали непрофесійною і незрозумілою для самих людей із вадами слуху.

Товариство глухих розкритикувало перекладачку жестової мови Нацвідбору: що відомо

Так, невдоволення від імені українського товариства глухих висловила перша заступниця голови організації Тетяна Кривко.

– Це шоу сподобалося аудиторії людей, які чують. Але воно не зайшло тим, які мають знижений слух або зовсім не чують і користуються жестовою мовою. Переклад не був професійним – він був би таким, якби його здійснювали досвідчені перекладачі, – зазначила Тетяна.

Заступниця голови організації додала, що люди з порушеннями слуху активно обговорюють роботу Заботкіної і скаржаться, що нічого не зрозуміли.

– Прагнучи зробити нібито добру справу, організатори не врахували комфорт людей із вадами слуху. Тому сьогодні отримуємо відгуки розчарованості, – заявила Кривко.

Варто зазначити, що цей Нацвідбір на Євробачення вперше перекладають жестовою мовою.

Нагадаємо, що перекладачка жестової мови Нацвідбору на Євробачення 2024 стала зіркою мережі. Своїми рухами вона вміло привертала до себе увагу. Також Катерина Заботкіна в ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV розповіла про свій шлях успіху та думками щодо своєї справи.

Також перекладачка жестової мови розповіла про свою позицію – вона заявляла, що її завданням було не слово в слово перекласти, а донести сенс і показати ритм, закладений у пісню.

– Якщо людина хоче дізнатися текст пісні, вона її відкриє і прочитає. Я для цього не потрібна. Основне завдання для мене – передати ритм, передати сенс, – зазначила Катерина.

Читайте також

Впишеться у формат Євробачення 2024: іноземці в захваті від пісні Teresa & Maria

Фото: Катерина Заботкіна

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9343
Опубліковано: 06.02.24