Dark mode


A+ | Скинути | A-
Податок на Google у дії: OnlyFans віддав Україні майже $1,3 млн у 2023 році
Податок на Google у дії: OnlyFans віддав Україні майже $1,3 млн у 2023 році
Сервіс для дорослих OnlyFans сплатив податків Україні 2023 року на майже $1,3 млн. Усе через податок на Google, який діє з 2022 року для великих зарубіжних цифрових компаній.

Податок на Google в Україні: які компанії поповнюють бюджет

Так, про дотримання закону про податки від OnlyFans розповів голова парламентського комітету податкової політики Данило Гетманцев. Він зазначив, що й інші великі корпорації дотримуються місцевих законів. Загалом декларацій було подано в 4 кварталі 2023 року аж 96 штук.

За даними всіх декларацій, закордонні цифрові компанії мають віддати Україні 2,513 млрд грн. Примітно, що загальний показник зростає – за 3 квартал минулого року сума була меншою на 421 млн грн.

За даними чиновника, найбільше податків за 4 квартал заплатять такі компанії:

Google;

Sony;

Etsy;

Apple;

Meta;

Wargaming Group;

Netflix.

Нагадаємо, що податок на Google – це закон з січня 2022 року, який зобов’язує великі корпорації-нерезиденти платити 20% ПДВ зі своїх послуг. Зміни торкнулися і всесвітньо відомих корпорацій, таких як Google, Amazon, Apple, Meta та інших.

Примітно, що сервісом із контентом для дорослих користуються не тільки любителі яскравого контенту, а й українські артисти. У вересні київський гурт Latexfauna запустив профіль на OnlyFans заради збору коштів на підтримку ЗСУ. За допомогою своєї творчості та платформи вони вирішили допомогти нашим захисникам фінансово.

Читайте також

За “дорослі” послуги: OnlyFans поповнив бюджет України на $620 тис.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12575
Опубліковано: 13.02.24