Dark mode


A+ | Скинути | A-
Польські протестувальники блокували рух поїзда Київ-Хелм
Польські протестувальники блокували рух поїзда Київ-Хелм
Наразі українські пасажирські та вантажні поїзди у Польщу курсують без ускладнень, зазначили в Укрзалізниці.

Польські протестувальники 18 лютого заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ-Хелм, у якому перебували 260 пасажирів. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці в понеділок, 19 лютого.

 

“18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ-Хелм. У поїзді перебувають 260 пасажирів, абсолютна більшість – жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти”, – ідеться в повідомленні.

 

Зазначається, що після втручання польської поліції та залізничників потяг було розблоковано і він продовжив рух.

 

Наразі залізничне сполучення з Польщею здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень, додали в компанії.

 

“Укрзалізниця наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. Вважаємо такі дії протестувальників обурливими з огляду на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та кордонів ЄС від російського агресора”, – йдеться в повідомленні. Тим часом віцепрем’єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів термінові переговори з очільником Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрою щодо неприпустимості блокади кордону, зокрема, пасажирського транспорту. Міністр наголосив, що бокування транспорту на польському кордоні матиме важкі соціально-політичні наслідки для обох країн.

 

Напередодні повідомлялося, що польські фермери намагалися блокувати рух поїздів на кордоні.  Через блокування кордону польськими фермерами українські перевізники розпочнуть акцію протесту на трьох пунктах пропуску із Польщею.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13890
Опубліковано: 19.02.24