Dark mode


A+ | Скинути | A-
Заблоковано п’ять нових схем ухилення від призову
Заблоковано п’ять нових схем ухилення від призову
Організатори оборудок пропонували військовозобов’язаним уникнути призову на підставі підроблених документів або допомагали ухилянтам перейти кордон поза пунктами пропуску, вартість таких послуг становила до $10 тис.

Служба безпеки заблокувала в кількох регіонах ще п’ять схем ухилення від мобілізації й нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це в середу, 21 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що організатори оборудок пропонували військовозобов’язаним уникнути призову на підставі підроблених документів або допомагали ухилянтам перейти кордон поза пунктами пропуску, вартість таких послуг становила до $10 тис.

Зокрема на Полтавщині викрито керівника районного військкомату, який вимагав гроші з керівників підприємств, зокрема місцевих агрокомпаній, і за це обіцяв забронювати від призову їхніх підлеглих як працівників критичної інфраструктури.

У Вінниці затримано двох посадовців військово-лікарської комісії, які продавали своїм клієнтам фіктивні довідки про “погане” здоров’я, а потім використовували фальшивий документ для “списання” з військового обліку й можливості незаконного виїзду за кордон.

В СБУ нагадують, що наприкінці серпня 2023 року було затримано організатора цієї злочинної схеми. Ним виявився працівник місцевого лікувально-діагностичного центру.

У Дніпрі правоохоронці затримали адвоката, який за гроші вносив персональні дані ухилянтів до списків благодійних фондів, а потім цю інформацію подавали до системи Шлях, реєструючи ухилянтів як водіїв міжнародних рейсів, що перевозять гуманітарні вантажі.

На Закарпатті викрито трьох “провідників”, які спочатку підвозили ухилянтів до прикордонної річки, а потім показували водний “маршрут” за кордон і забезпечували втікачів гідрокостюмами.

На Львівщині на гарячому попалися двоє чоловіків, які пропонували потенційним призовникам виїжджати за кордон за “документами” водіїв волонтерської організації.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо посилення мобілізації в Україні.

У Раді спростували фейк про “обмеження для дітей ухилянтів”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 26121
Опубліковано: 21.02.24