Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Польщі не знайшли українського зерна, але вказали на нову проблему
У Польщі не знайшли українського зерна, але вказали на нову проблему
Фото: farmer.pl

Міхал Колодзейчак переживає за фермерів у Німеччині

Українське зерно може шкодити іншим країнам ЄС, таким як Німеччина, вважає Міхал Колодзейчак.

У Польщі не виявили випадків, коли транзитна українська агропродукція залишалася б у країні. Про це сказав заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, повідомляє farmer.pl у середу, 21 лютого.

“Ні пшениця, ні кукурудза, ні ріпак. Ці продукти тут не залишаються”, – заявив він і додав, що за кілька останніх тижнів його відомство отримувало повідомлення про нібито розвантаження української продукції в Польщі, яка має прямувати через країну транзитом.

“Жодне з цих повідомлень не підтвердилося”, – визнав Колодзейчак.

Водночас він висунув припущення про те, що українське зерно може шкодити іншим країнам ЄС, таким як Німеччина. До того ж Польша втрачає свою частку на цих ринках.

“Якби я протестував сьогодні, я заблокував би інший кордон. Я не хочу нікому тут натякати, але Польща запровадила ембарго на продукти з України, які нас найбільше турбують. Водночас ми також бачимо протести в Німеччині і голоси німецьких фермерів, що вони не хочуть цих продуктів з України. Але уряд не запровадив ембарго на ці продукти. Українська продукція також відібрала в нас німецький ринок”, – зазначив заступник міністра.

На його думку, вирішити ситуацію має запровадження квот на товари з України, що експортуються в ЄС, і збільшення їхнього відвантаження в інші країни світу.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери влаштували масову акцію протесту і перекрили шість пунктів пропуску на кордоні з Україною. Також стало відомо, що акцію збираються продовжити до квітня.

Головні вимоги протестувальників – заборона імпорту української агропродукції, а також відмова від “зеленого курсу” ЄС.

Раніше у середу президент України Володимир Зеленський звернувся до влади Польщі і ЄС через протести фермерів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9793
Опубліковано: 21.02.24