Dark mode


A+ | Скинути | A-
Міноборони підключило 200 військових частин до системи SAP за зразком НАТО
Міноборони підключило 200 військових частин до системи SAP за зразком НАТО
SAP – це міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО, зазначили у відомстві.

Міністерство оборони України на сьогоднійшній день підключило вже 200 військових частин до автоматизованої системи управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP), яку використовують країни НАТО. Про це повідомило Міноборони в середу, 21 лютого.

“SAP – це провідна міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО. Вона автоматизує процеси постачання, формує інформацію про залишки на складах, заявки, дозволяє бачити реальну потребу, закуповувати та вчасно забезпечувати військових усім необхідним”, – мовиться в повідомленні.

Міноборони змогло таким чином пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до 2-3 днів. Зібрана інформація дозволяє краще планувати закупівлі та постачання озброєння і тилового майна Збройних сил України.

“Ми маємо забезпечити ефективніше планування закупівель для потреб наших військових”‎, – наголосив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко наголосила, що “пріоритет Міністерства оборони – це впровадження IT-систем, які сприяють ефективності”.

Впровадження SAP наблизить процеси ЗСУ до стандартів НАТО.

Нагадаємо, за останні два місяці у Міністерстві оборони та Збройних силах України запровадили ще сім стандартів НАТО. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8990
Опубліковано: 21.02.24