Dark mode


A+ | Скинути | A-
Посли ЄС схвалили митні пільги для України на рік
Посли ЄС схвалили митні пільги для України на рік
Фото: Reuters (архівне фото)

У ЄС не всі у захваті від об’ємів українського агроекспорту, але режим безмитної торгівлі продовжать

Імпортні мита і квоти будуть призипинені, але одночасно посилиться захист “чутливої сільськогосподарської продукції”.

Посли країн Євросоюзу погодили мандат Ради ЄС на переговори щодо безмитної торгівлі з Україною ще на один рік. Про це повідомляється на сайті Ради у середу, 21 лютого.

Вказано, що посли Євросоюзу схвалили пропозиції Єврокомісії щодо продовження пільгової торгівлі для України без змін.

“Пропозиція щодо автономних торговельних заходів для України спрямована на продовження призупинення імпортних мит і квот ще на один рік (з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року), одночасно посилюючи захист чутливої сільськогосподарської продукції шляхом посилення захисних заходів, які вже включені в поточного регламенту (ЄС) 2023/1077, включаючи новий автоматичний захист для певних чутливих продуктів”, – йдеться у повідомленні.

Далі ця пропозиція має бути погоджена Європарламентом – спершу в профільному комітеті 7 березня, та на пленарному засіданні у квітні.

Потім регламент має бути ухвалений Радою ЄС, підписаний її представниками і Європарламенту та опублікований в Офіційному віснику ЄС.

Нагадаємо, наприкінці січня Єврокомісія запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС. Разом з тим будуть задіяні запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн Євросоюзу.

Ця пропозиція Єврокомісії не сподобалася фермерам у країнах ЄС, що межують з Україною, і стала однією з причин для протестів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13117
Опубліковано: 21.02.24