Dark mode


A+ | Скинути | A-
Найважливіше для Путіна це гроші, а не закінчення війни – Зеленський
Найважливіше для Путіна це гроші, а не закінчення війни – Зеленський
Путін не хоче закінчувати війну, для нього найважливіше це – гроші. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції Україна. Рік 2024

– Якщо ви почуєте його меседжи, у нього все навколо грошей. І він забезпечує безпеку цих грошей, навіть заморожених активів навіть за кордоном, – сказав він. 

Зеленський зазначив, що якщо всі ці заморожені активи РФ передадуть Україні це сильно послабить політику Путіна. 

– Тоді він буде дзвонити всім, не тільки мені і буде шукати шляхи, як закінчити цю війну, – додав український президент.

Зеленський про зустріч з Путіним у 2019 році

Також на пресконференції Зеленський розповів про переговори з президентом РФ Володимиром Путіним у Парижі в грудні 2019 року, які відбувалися за закритими дверима.

– У нас була довга бесіда, у різних тональностях. Я йому говорив, що Мінські угоди не спрацюють, бо сама тематика відведення військ вздовж лінії зіткнення не працююча… Я показував: подивись, за який час ми відвели. Я йому показав, що ми будемо 20 років відводити, це значить, що ми будемо 20 років знаходитись у стані замороженого конфлікту, який говорить про те, що війна не закінчилась. Ось про що ми говорили. Дуже довго про це говорили, торгувались, – сказав Зеленський.

Другим питанням була історія по газу, про суд, який ми виграли, але ви знаєте, як вони реагують на виграні процеси. Там було акцептування того, що вони передадуть гроші нам, ми отримали тоді гроші.

І третє питання було щодо обміну. Тоді Україна та Росія поміняли більше 100 людей.

– Ну і він постійно піднімав питання ceasefire (припинення вогню – Ред.). Але як це може спрацювати, ми потім побачили. Кілька місяців щось там пробувало працювати, але все одно потім були втрати, – згадав український президент.

Читайте також

Зеленський про ATACMS і далекобійну зброю: Я знаходжусь у позитиві

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17322
Опубліковано: 25.02.24