Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Макрона анонсували “мозковий штурм” в питанні допомоги Україні
У Макрона анонсували “мозковий штурм” в питанні допомоги Україні
Фото: Офіс президента України

Макрон збирає зустріч щодо допомоги Україні

Близько 20 європейських лідерів зустрінуться у Парижі для обговорення шляхів підвищення ефективності на місцях, а також для посилення координації між союзниками і Україною.

Президент Франції Еммануель Макрон збере у Парижі у понеділок, 26 лютого, близько 20 європейських лідерів для “мозкового штурму” у питанні допомоги Україні, передає Reuters.

У паризькій конференції візьмуть участь канцлер Німеччини Олаф Шольц, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, а також лідери скандинавських і балтійських країн. Сполучені Штати представлятиме помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джим О’Брайен, а Канаду – міністр оборони Білл Блер.

Французькі офіційні особи заявили, що конференція з безпеки в Мюнхені на початку цього місяця була просякнута “приреченістю і похмурістю”, і що Макрон прагне розвіяти ці настрої.

“Ми не є ані приреченими, ані похмурими. Ми хочемо, щоб Росія це зрозуміла. Росії доведеться брати в розрахунок нас усіх разом, щоб закінчити цю війну і відновити права України”, – заявив журналістам на брифінгу 25 лютого радник президента Макрона.

За його словами, ця робоча зустріч буде не приводом для оголошення про нові поставки зброї в Україну, а радше “мозковим штурмом” – для шляхів підвищення ефективності на місцях, а також для посилення координації між союзниками і Україною.

Раніше повідомлялося, що Макрон планує міжнародну зустріч на підтримку України за участі кількох керівників держав та урядів, однак про її подробиці не повідомлялося.

Зеленський про зброю: РФ не встигне за нами і ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 22602
Опубліковано: 26.02.24