Dark mode


A+ | Скинути | A-
Литва закрила два пункти пропуску з Білоруссю
Литва закрила два пункти пропуску з Білоруссю
Фото: grodnonews.by

Литва закрила два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Закриття пунктів пропуску направлене на вирішення проблем нацбезпеки, контрабанди, порушення міжнародних санкцій.

Литва в ніч із 29 лютого на 1 березня закрила ще два пропускні пункти на кордоні з Білоруссю – Лаворишський та Райгардський. Про це повідомляє LRT.

Зазначається, що закриття пунктів пропуску направлене на вирішення проблем нацбезпеки, контрабанди, порушення міжнародних санкцій.

З 1 березня також буде припинено рух пішоходів та велосипедистів через прикордонні пропускні пункти у Мядинінкай та Шальчинінкай, буде заборонено посадку та висадку пасажирів на залізничних прикордонних пунктах Кяна та Кібартай, за винятком особливих випадків, рішення щодо яких прийматиметься Службою охорони державного кордону.

Також ухвалено рішення обмежити на 50 відсотків кількість дозволів, що видаються білоруським та литовським перевізникам, які здійснюють регулярні міжнародні пасажирські перевезення автобусами.

За даними міністерства внутрішніх справ Литви, минулого року громадяни, які перетинали автомобільні прикордонні пропускні пункти на державному кордоні з Білоруссю, було перевірено майже 3,9 мільйона разів – це на чверть більше, ніж у 2022 році. Дві третини перевірених осіб були громадянами Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Литва перевірить 18 тисяч білорусів, які не заповнили спеціальну анкету.

Нагадаємо, рішення про закриття двох пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю – Райгардас і Лаворишкес – було прийнято 21 лютого.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15212
Опубліковано: 01.03.24