Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росіяни штурмують Часів Яр – ЗСУ
Росіяни штурмують Часів Яр – ЗСУ
Російські війська розглядають цей населений пункт як ключовий для продовження наступу на Костянтинівку і Краматорсько-Слов’янську агломерацію.

Війська РФ акумулюють свої сили на сході України і станом на зараз відбувається один із “потужних ривків” армії РФ на Часів Яр у Донецькій області. Про це заявив речник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Ілля Євлаш в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, російські війська розглядають цей населений пункт як ключовий для продовження наступу на Костянтинівку і Краматорсько-Слов’янську агломерацію.

“Ворог не шкодує своїх зусиль, намагається скористатися моментом – доволі довгий час використовує тактику “бігти туди, куди ллється”, шукає слабкі місця. І при найменшій нагоді десь прорвати оборону посилює свої угруповання і вдається до штурмових дій”, – зазначив Євлаш.

Він додав, що поблизу Часового Яру зведено декілька кіл оборони. На цьому напрямку також є мінні поля – як протитанкові, так і протипіхотні, зробили насипи і протитанкові вали для перешкоджання просуванню важкої техніки російської армії.

“До оборони Часового Яру готувалися давно, ще коли противник зміг захопити Бахмут. Звичайно, було зрозуміло, що необхідно обладнувати додаткові рубежі оборони, більш вигідні. Оскільки найбільший наступний населений пункт на цьому напрямку був Часів Яр”, – розповів Євлаш.

Він додав, що армія РФ намагається знайти слабкі місця, і на тих ділянках фронту, де вдається прорватися, російські військові посилюють штурмові дії. За словами Євлаша, основні атаки вони здійснюють із мінометів, а також збільшують застосування авіації.

“За минулу добу на Бахмутському напрямку ворог шість разів використовував свою авіацію, також завдав 52 удари своїми дронами-камікадзе, 659 разів обстріляв наші позиції. Ще відбулося чотири бойові зіткнення, в ході яких противник втратив 100 своїх окупантів вбитими й пораненими і 101 зразок військового озброєння і техніки”, – повідомив речник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця.

Нагадаємо, Сили оборони на Авдіївському напрямку подекуди відновлюють втрачені позиції, виставляють додаткові позиції відділень, вогневі позиції, спостережні пункти.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, на фронті відбулося 83 бойових зіткнення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 6191
Опубліковано: 01.03.24