Dark mode


A+ | Скинути | A-
Фінляндія закликала ЄС негайно знайти гроші на зброю для українців
Фінляндія закликала ЄС негайно знайти гроші на зброю для українців
Фото: facebook.com/hakkanenantti

Антті Хякканен

До кінця цього року в країнах ЄС буде вироблено близько 1,3 мільйона гранат, а 2025 року очікується подальше зростання виробництва.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен закликав Захід посилити військову підтримку України. Він підкреслив, що Європа не усвідомлює серйозності війни крізь призму історії та досі не надала Україні достатньої підтримки. Про це у суботу, 2 березня, він заявив в ефірі, повідомляє Yle.

“Гроші на підтримку озброєнь в Україні мають бути знайдені негайно”, – заявив Хяккянен.

Глава Міноборони вказав на проблеми зі снарядами, з якими зіштовхнулася Європа та наголосив на важливості збільшення власного виробництва озброєнь у країнах ЄС.

 

“Певні успіхи у цьому вже є. Європейські країни змогли збільшити власне виробництво і вони близькі до досягнення мети”, – наголосив Хяккянен. 

Він нагадав, що мета ЄС – мільйон артилерійських снарядів, які Захід пообіцяв передати Україні найближчим часом. 

Відзначається, що за оцінками, до кінця цього року в країнах ЄС буде вироблено близько 1,3 мільйона гранат, а 2025 року очікується подальше зростання виробництва.

Фінську зброю можна використовувати для ударів по території Росії, країна не накладала жодних обмежень на військову допомогу надану Україні. Про це заявив голова оборонного комітету парламенту Фінляндії Юкка Копра.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20234
Опубліковано: 02.03.24