Dark mode


A+ | Скинути | A-
Названо збитки інфраструктури України через війну
Названо збитки інфраструктури України через війну
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія обстрілює українські міста з усього наявного озброєння.

Через ворожі атаки збитки інфраструктури України сягнули колосальних цифр. Про це у суботу, 2 березня пише проект UA War Infographics.

Зазначається, що у грошовому еквіваленті збитки від пошкодження та руйнування будівль та інфраструктури становлять 153 мільярди доларів. Проте з кожним днем війни ця цифра росте. 

В розрізі областей, найбільших збитків зазнала Донеччина. Збитки у регіоні оцінюють у 38,7 млрд доларів. Друге місце посіла Харківщина – там збитки сягають 27,8 млрд доларів. Луганській області завдано збитків від руйнувань інфраструктури – 17,8 млрд доларів. Запорізька область зазнала втрат на 13,5 млрд доларів, Херсонська область на 12,6 млрд доларів, Київська область на 11,2 млрд доларів.

Збитки інфраструктури Сумської та Миколаївської областей оцінюють у 5,5 та 5,6 млрд доларів відповідно. На Чернігівщині ця позначка сягнула 3 млрд доларів, на Дніпропетровщині – 2,9.

Водночас є дві області, де збитків інфраструктури внаслідок війни не зафіксовано. Це Тернопільська та Чернівецька області. 

 t.me/uawarinfographics

Раніше повідомлялося, що росіяни знищили майже 200 млн українських книжок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15197
Опубліковано: 03.03.24