Dark mode


A+ | Скинути | A-
Останні співробітники Енергоатому покинули ЗАЕС
Останні співробітники Енергоатому покинули ЗАЕС
На ЗАЕС набрано персонал із довколишніх міст, селищ, який взагалі не розуміє, що таке атомна станція, зазначили в Енергоатомі.

На тимчасово окупованій росіянами Запорізькій АЕС не залишилося персоналу НАЕК Енергоатом. Про це у понеділок, 4 березня, повідомив в.о. голови правління компанії Петро Котін на заході, що був присвячений другій річниці окупації ЗАЕС.

 

“Там уже нема нашого досвідченого персоналу. Протягом лютого окупанти вивели останніх наших людей, які зберігали вірність Україні та гарантували безпеку на станції”, – заявив він і додав, що ще на початку року на станції перебували 360 працівників Енергоатому.

За даними компанії, 60% начальників змін енергоблоків (40 осіб) залишили тимчасово окуповану територію, а із 12% (8 осіб) Україна розірвала трудові відносини. При цьому для 14% (9 осіб) росіяни заблокували перепустки й не допускають до робочих місць через відмову підписувати з ними контракти. Ще така сама кількість робочих місць залишається вакантною.

“Тобто у них (росіян – ред.) наразі залишилося тільки вісім начальників змін – людей, які безпосередньо відповідають за ядерну та радіаційну безпеку”, – зазначив Котін.

Загалом на початок 2022 року на Запорізькій АЕС працювали майже 9 тисяч чоловік.

За словами Котіна, зараз на ЗАЕС російський персонал, але він не може надійно експлуатувати станцію, бо її енергоблоки пройшли модернізацію і тепер вони суттєво відрізняються від російських.

“Крім того, там набрано персонал із довколишніх міст, селищ, який взагалі не розуміє, що таке атомна станція – вони її здалека бачили”, – додав очільник Енергоатому.

Раніше Енергоатом попередив про нову загрозу на ЗАЕС. Подальша експлуатація ядерного палива у енергоблоках може призвести до радіаційної аварії.

Також партизанський рух українців і кримських татар АТЕШ повідомляв, що на Запорізькій АЕС сталася аварія через дії російських агресорів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9159
Опубліковано: 04.03.24