Dark mode


A+ | Скинути | A-
Чому не можна купувати собаці іграшку, яка пищить?
Чому не можна купувати собаці іграшку, яка пищить?
Сучасний господар може радувати свого вихованця різними іграшками, від звичайного канатика для перетягування до складних іграшок, в які можна ховати корм, щоб пес його звідти діставав.

Популярність набувають і іграшки, які пищать.

Собакам вони подобаються, а господар може швидко привернути увагу вихованця, просто натиснувши на такий девайс. Але є у такого рішення один мінус.

Чим погана іграшка, яка пищіть

У природних умовах собака грає з собаками, прикушуючи їх. Якщо партнеру по іграх боляче, він видає тонкий жалібний звук, тобто пищить. Це служить сигналом для пса, після чого він послаблює хватку.

Якщо у цуценя, а потім і дорослої собаки є іграшка, яка видає писк, інстинкт перекривається звичкою. На відміну від іншого цуценя, кошеня або дитини, іграшка не жива, вона не чинить опір, мама-собака її не захищає, господар за її прикушування не лає. Собака звикає гризти «від душі» те, що пищить.

Згодом пес перенесе цю модель поведінки на всі сторони життя, особливо, якщо він рідко грає зі своїми родичами.

В результаті він може сильно покалічити меншу собаку просто тому, що звик сильно кусати те, що пищить. Так само собака може не контролювати свій укус, граючи з котом або маленькою дитиною.

Не тому, що тварина агресивна, а просто тому, що звикла стискати щелепи сильніше, коли чує жалібний писк.

Виною всьому іграшка, на якій пес тренувався так робити багато місяців або років. І усунути цю звичку дуже важко.

Особливо небезпечні такі іграшки для великих порід з сильним хватом, здатних проявляти агресію (вівчарки, ротвейлери, добермани). Навіть несильний укус в їх виконанні може завдати серйозної травми іншій живій істоті.

Якщо вам подобається те, що пищить іграшкою можна швидко привернути увагу вихованця, відволікаючи від небажаної поведінки, просто придумайте команду або звук, який самі зможете видавати, дістаючи іграшку і залучаючи вихованця до гри.

У цьому є плюс, бо ви зможете привернути таким чином увагу на будь-яку іграшку. Адже якщо галаслива іграшка зламається або загубиться, ви залишитеся без тригера, що привертає увагу.

Якщо ви вже купили таку іграшку, не потрібно її викидати і купувати за нову. Просто дістаньте з неї свисток або зламайте його, а пес нехай і далі грає з нею.

No Newer Articles

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8050
Опубліковано: 07.03.24