Dark mode


A+ | Скинути | A-
В ISW спростували “успіхи” окупантів
В ISW спростували “успіхи” окупантів
Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

Аналітики ІSW не спостерігали візуальних свідоцтв просування РФ

Аналітики зазначають, що попри заяви російських пропагандистів про “просування” окупантів, візуальних підтверджень цього немає.

Російські “військкори” заявили про те, що їхні загарбники просунулися на кількасот метрів у глибину біля Терного (на захід від Кремінної) та захопили кілька незазначених українських опорних пунктів. Однак ці заяви не підтверджуються. Про це йдеться в звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

Геолоковані кадри показують, що російська піхота нещодавно просунулася на північну околицю Синьківки. Позиційні бої тривали на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки; на північний захід від Сватового біля Табаївки; на захід від Кремінної в районі Ямполівки і Терного; і на південь від Кремінної в районі Білогорівки і Верхньокам’янська.

Також російські окупанти просунулися в районі Бахмута на тлі позиційних боїв. Російські пропагандисти заявили про захоплення окупантами незазначеного лісового масиву на північ від Богданівки і незначно просунулися в районі Іванівського. Однак аналітики ІSW не спостерігали візуальних свідоцтв просування РФ у жодному з цих районів.

Окупанти трохи просунулися на захід від Донецька на тлі позиційних боїв. Геолоковані кадри показують, що вони просунулися в Георгіївці, попри те, що прокремлівський “військкор” заявив, що окупанти навіть просувалися вулицями Геологічною, Лермонтовою і Залізною на південній околиці Красногорівки і “досягли успіху” в районі Перемоги. 

Іще один “військкор” стверджував, що росіяни начебто просунулися в Новомихайлівці. Візуальних підтверджень цих “досягнень” немає, зазначають аналітики ISW.

Нагадаємо, Росія поставила на озброєння своєї армії новий танк Т-14 Армата, але на фронт його не відправлять.

Додамо, в міноборони Великобританії заявили, що Росії насправді не вигідно застосовувати на полі бою свій танк Т-14 Армата, і якщо це відбудеться, то насамперед із пропагандистською метою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15595
Опубліковано: 07.03.24