Dark mode


A+ | Скинути | A-
Франція хоче створити сплеск підтримки України та невизначеності для РФ
Франція хоче створити сплеск підтримки України та невизначеності для РФ
Союзники мають бути об’єднаними та робити більше для допомоги України, адже Росія не повинна перемогти.

Про це заявив глава МЗС Франції Стефан Сежурне в інтерв’ю La Tribune Dimanche.

За його словами, балтійські країни є найбільш вразливими, і їхні занепокоєння зростають зі збільшенням невизначеності, особливо через вибори у США.

– Звідси наше бажання створити сплеск мобілізації та підтримки України. Необхідно було додати цю стратегічну невизначеність по відношенню до Росії, щоб послати сильний сигнал, що ми залишатимемося єдиними, – сказав міністр.

Сежурне зазначив, що європейці і всі союзники України погоджуються з необхідністю робити більше і краще. На сьогодні сім країн, включаючи Францію, підписали двосторонні угоди про безпеку з Україною. Ще двадцять п’ять перебувають у процесі підписання.

– Існує певна єдність у тому, що насправді, після двох років конфлікту, Росія стає все більш агресивною по відношенню до нас. І на фронті є занепокоєння як щодо довгострокової підтримки, так і щодо здатності України вистояти, – додав він.

Міністр закордонних справ наголосив, що ця війна вже мала наслідки для європейців з точки зору цін на енергоносії та купівельної спроможності, і що “було б набагато гірше, якби Україна розпалася або Росія перемогла. Тому Росія не повинна і не може перемогти”.

– Питання в тому, чи можемо ми змусити Росію припинити війну інакше, ніж максимально підтримуючи Україну. Історія дає нам кілька прикладів того, в який глухий кут заводять стратегії відступу і слабкості, – підкреслив Сежурне.

За його словами з Росією треба говорити однією мовою – мовою балансу сил. Тому дуже наївно думати про встановлення собі власних заборон, коли саме Росія порушує міжнародне право і намагається нав’язати, якою має бути зовнішня політика європейських країн.

Раніше очільник МЗС Франції Стефан Сежурне підтримав ідею про те, що іноземні війська можуть допомогти Україні в таких сферах, як розмінування.

26 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що, хоча “немає консенсусу” стосовно відправлення західних військ в Україну, “нічого не можна виключати”.

Більшість західних країн, включно з Німеччиною та США, заявили, що не планують відправляти своїх солдатів в Україну.

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Калас переконана, що не можна виключати жодних способів надання допомоги Україні, оскільки війська росіяни в жодному разі не мають перемогти.

Читайте також

Японія та США розглядають можливість оборонної співпраці для допомоги Україні – Bloomberg

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13842
Опубліковано: 10.03.24