Dark mode


A+ | Скинути | A-
Глава молдовської Гагаузії “домовилась з РФ про дешевий газ і бонуси”
Глава молдовської Гагаузії “домовилась з РФ про дешевий газ і бонуси”
Фото: grt.md

Башкан Гагаузії Євгенія Гуцул

Гагаузи нібито будуть “одержувати” бонуси до зарплат через російську платіжну систему Мир, заблоковану в Молдові.

Голова (башкан) Гагаузії автономного регіону Молдови Євгенія Гуцул під час своєї поїздки в Росію домовлялася про “дешевий газ для Гагаузії від Газпрому” та про “бонуси до заробітних плат” мешканцям регіону. Про це з посиланням на заяву Гуцул під час брифінгу повідомляє Newsmaker.

Башкан заявила, що на зустрічах у Росії, у тому числі з президентом Володимиром Путіним, обговорювала дешевий газ для регіону та бонусні виплати для мешканців зі “спецрахунків” Росії.

“Раніше влада Молдови не дозволила укласти газову угоду з турецькою стороною. Ми звернулися до Росії з проханням отримувати газ за спеціальним тарифом напряму від Газпрому”, – заявила чиновниця і додала, що триває обговорення юридичних нюансів потенційної угоди.

За її словами, вона знайшла “спонсорів” у Росії – не уточнюючи, яких саме – які нібито готові були перерахувати додаткові кошти у бюджет Гагаузії, але їх нібито конфіскували через розпорядження Кишинева.

Гуцул звернулася до РФ з проханням “відкрити рахунки для мешканців Гагаузії” для бонусів до заробітних плат у російській платіжній системі Мир. Однак незрозуміло, як у теорії це мало би працювати, бо система Мір на території Молдови недоступна.

Невідомо також як в Гагаузії постачання газу до автономного регіону з Росії, якщо Україна припинить транзит російського газу через свою територію із завершенням терміну дії відповідної угоди.

Прем’єр Дорін Речан назвав обіцянки Гуцул неправдою.

“Останні два роки ми бачили, як це злочинне угруповання (партія Шор – ред.) давала багато брехливих обіцянок. І я, і всі громадяни чекаємо, щоб члени цієї злочинної групи постали перед судом […] Це брехливі обіцянки”, – сказал Речан.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10875
Опубліковано: 13.03.24