Dark mode


A+ | Скинути | A-
Польські фермери анонсували часткове разблокування кордону: про який КПП йдеться
Польські фермери анонсували часткове разблокування кордону: про який КПП йдеться
Польські аграрії заявили, що тимчасово знімуть блокаду з контрольно-пропускного пункту Ягодин-Дорогуськ, щоб водії українських вантажівок, які застрягли на кордоні, могли повернутися до родин.

Про це заявив лідер фермерських протестів Войцех Лось, анонсувавши розчищення траси 14 березня о 14:00 за київським часом.

— Це жест від нас до українських водіїв, щоб вони могли повернутися до своїх родин та своєї країни, яка все ще перебуває у складній ситуації, під час війни, і змушена протистояти Росії, – наголосив він.

Лось додав, що це зовсім не означає завершення блокади кордонів з Україною. За його словами, вимоги фермерів так і не отримали відповіді, тому про повне припинення страйків не йдеться.

Читайте також

Польські фермери і Туск не дійшли згоди після зустрічі: планується масштабний протест

Продовження блокади кордонів із Польщею

Польські аграрії розгорнули масові протести на всіх прикордонних пунктах з Україною з лютого 2024 року.

Попри неодноразові спроби переговорів уряду у Варшаві та реакцію Євросоюзу, станом на 12 березня було заблоковано п’ять пунктів пропуску – Шегіні, Ягодин, Угринів, Устилуг та Рава-Руська.

Від цього страждають не лише фури з українською агропродукцією – фермери дозволяють проїзд у напрямку пунктів пропуску Ягодин та Шегині дуже малій кількості автомобілів, які прямують з Польщі до України – не більше кількох десятків в обидві сторони на день.

Читайте також

Польські фермери зрозуміли, що росіяни використовують їхні протести – Качка

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12023
Опубліковано: 13.03.24