Dark mode


A+ | Скинути | A-
Мобілізація 500 тис осіб: у Міноборони пояснили, від чого залежить кількість
Мобілізація 500 тис осіб: у Міноборони пояснили, від чого залежить кількість
Призов до лав Сил оборони 500 тисяч військовозобов’язаних українців – лише загальна та приблизна кількість, що залежить лише від розвитку подій на полі бою.

Як розповіли представники Міноборони, зараз проводиться посилення ЗСУ, зокрема і для того, щоб звільнити з війська тих, хто захищає Україну з перших днів повномасштабного вторгнення.

— Наше завдання зробити так, щоб кожен військовозобов’язаний мав чітке уявлення про те, як проходитиме підготовка, відбір до підрозділів, служба, які гарантії дає держава, яким буде термін служби тощо. Нерозуміння цих деталей залишається тим бар’єром, який змушує частину людей уникати мобілізації, – пояснили в оборонному відомстві.

Читайте також

Справедливість, відпустки та ротації: Данілов про головні питання щодо плану мобілізації у 500 тис.

Чиновники додали, що в жодній сучасній війні більшість військовослужбовців не можуть перебувати безпосередньо на першій лінії фронту.

— Логістика, розвідка, забезпечення, планування, командування, операції некінетичного впливу, розробка та модифікація та ремонт озброєння, лікування та реабілітація військових, підготовка та перепідготовка, інформаційний супровід та багато іншого – це небойові завдання, без яких сучасна війна неможлива, – резюмували в Міноборони.

Саме тому, за їхніми словами, необхідний аудит у лавах ЗСУ, який доручено головнокомандувачу Олександру Сирському.

Читайте також

Зеленський про мобілізацію: Важлива справедливість, але я проти призову 500 тис. осіб

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 20245
Опубліковано: 13.03.24