Dark mode


A+ | Скинути | A-
Французька держкомпанія Framatome SA розробляє з “Росатомом” ядерне паливо
Французька держкомпанія Framatome SA розробляє з “Росатомом” ядерне паливо
Державні компанії Росії та Франції продовжують співпрацювати під час війни в Україні. “Росатом” разом із Framatome SA займаються розробкою ядерного палива для реакторів, повідомляє “Bloomberg”.

Попри санкції, гучну риторику в ЄС і підтримку України, Росія 2023 року імпортувала до країн Європи рекордний обсяг ядерного палива для реакторів.

“Вплив Кремля на ядерних ринках не слабшає через два роки після вторгнення в Україну, а нові дані свідчать про рекордну торгівлю у 2023 році. Навіть коли президент Росії Володимир Путін і президент Франції Еммануель Макрон обмінюються військовими погрозами, інженери обох країн спільно будують плани на майбутнє своїх атомних галузей”, – зазначили аналітики “Bloomberg”.

Глави країн ЄС планують 21 березня зустрітися на саміті МАГАТЕ в Брюсселі, де обговорюватимуть питання, пов’язані з постачанням ядерного палива. У 2023 році, під час війни в Україні, французька Framatome SA створила спільне підприємство з ТВЕЛ – дочірньою компанією “Росатома”. Тепер нове підприємство планує отримати дозвіл на роботу у ФРН.

У Німеччині завод Framatome розташований у Лінгені. Там випускається паливо для реакторів Швеції, Великої Британії та Болгарії. Місцеві жителі виступають проти появи росіян на своїй території, оскільки серед них можуть бути шпигуни. Однак якщо влада ФРН видасть дозвіл, російські фахівці працюватимуть у Лінгені. Це зміцнить вплив Росії на енергетичний сектор Європи.

Сообщение Французька держкомпанія Framatome SA розробляє з “Росатомом” ядерне паливо появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13981
Опубліковано: 16.03.24