Dark mode


A+ | Скинути | A-
РФ буде відправляти на війну в Україні ув’язнених ґвалтівників – ЗМІ
РФ буде відправляти на війну в Україні ув’язнених ґвалтівників – ЗМІ
Нові поправки не поширюються на засуджених за тяжкими статтями про сексуальне насильство над дітьми.

Державна дума РФ підтримала законопроєкти, які дозволяють засудженим за зґвалтування укладати контракти з Міністерством оборони. Так, ґвалтівників можуть відправити на війну проти України. Про це повідомляє Moscow Times в середу, 19 березня.

 

Відтепер у Росії люди, які перебувають під слідством і судом за злочини легкої та середньої тяжкості, а також більшості вже засуджених, можна укладати контракти з Міноборони в періоди мобілізації, воєнного стану і у воєнний час.

 

Нові поправки не поширюються на засуджених за тяжкими статтями про сексуальне насильство над дітьми. Однак ґвалтівники дорослих можуть звільнитися від покарання в обмін на контракт. Тим, хто має судимість, у разі підписання контракту з Міноборони Росії, вона погашатиметься.

 

Водночас у РФ не будуть допускати на війну в Україні тих громадян, які ув’язнені за екстремізм, тероризм, диверсії, заклики до сепаратизму та державну зраду.

Нагадаємо, російські в’язниці спорожніли за час повномасштабної війни в Україні. Депутати Держдуми заявляють, що зниження кількості засуджених ніяк не пов’язане з війною, але в червні 2023 року вони ухвалили закон, який дозволяє людям із судимістю проходити військову службу за контрактом.

Після виборів мобілізація в Росії може посилитись – ГУР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16526
Опубліковано: 19.03.24