Dark mode


A+ | Скинути | A-
Російські компанії не можуть захиститися від кібератак – ЗМІ
Російські компанії не можуть захиститися від кібератак – ЗМІ
Фото: pixabay.com

Складних атак у 2023 році зазнала кожна четверта компанія в Росії

Інформаційна безпека бізнесу в РФ опинилася під загрозою через “кадровий голод” та відхід з Росії західних розробників.

“Кадровий голод” – одна з головних проблем російської економіки після початку війни проти України – став позначатися на інформаційній безпеці компаній. Зокрема, від кібератак через нестачу відповідних фахівців не можуть захиститися 62% російських підприємств. Про це свідчить опитування МТС RED, повідомляє Forbes.

Іще 32% компаній заявили, що їхні профільні співробітники не мають часу для вирішення проблем, викликаних хакерськими атаками.

Крім того, дефіциту кадрів, позначається і відхід із Росії західних розробників у сфері кібербезпеки. 

Складних атак у 2023 році зазнала кожна четверта компанія в Росії. Близько 17% підприємств заявили, що на них велися цільові атаки, а 8% розповіли про атаки через підрядника.

У ході дослідження було опитано понад 100 представників російських компаній із фінансового сектора, промисловості та енергетики, IT, держсектора, сфер телекомунікацій, охорони здоров’я, ретейлу, будівництва та девелопменту.

Кількість атак хакерів на бізнес зростає протягом останніх років. За даними МТС RED, торік фахівці виявили понад 50 тис. інцидентів – на 43% більше, ніж роком раніше.

Як ми вже писали, в Росії не працює система онлайн-голосування на так званих “виборах” президента РФ. Це є результатом роботи кіберфахівців Головного управління розвідки Міноборони.

Сайт Міноборони Росії не працює вже добу – ГУР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16396
Опубліковано: 21.03.24