Dark mode


A+ | Скинути | A-
Поразка РФ в Україні врятує від Третьої світової – прем’єр Естонії
Поразка РФ в Україні врятує від Третьої світової – прем’єр Естонії
Фото: European Parliament

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас

Кая Каллас наголосила, що якщо Україна зазнає поразки Росія повторить напад в Європі, але в більшому масштабі.

Поразка Росії у її війні проти України поможе уникнути початку гіпотетично можливої Третьої світової війни. Про це заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас в інтерв’ю EUobserver.

“(Якщо) Росія (програє) цю війну, тоді нам не доведеться турбуватися про Третю світову війну”, – вважає голова естонського уряду.

Каллас додала, що пріоритетом для країн Заходу є прагнення миру, заснованого на міжнародному праві, а не на диктаті агресора. І лиш у цьому випадку він буде стійким.

“Ми хочемо мати мир, але ми хочемо мати стійкий мир, а мир на умовах Росії не є стійким”, – наголосила Каллас.

За її словами, різниця між початком Другої світової війни і тим, що відбувається тепер, полягає в стійкості та боротьбі України.

“Тому війна не просувається далі, (але) якщо Україна впаде (війна, – ред.) буде по всій Європі”, – вважає естонська чиновниця.

Каллас також розповіла про плани збільшення витрати на оборону та про важливість допомоги Україні та зміцнення європейської безпеки.

За її словами, європейські країни не повинні повторити помилку Естонії перед Другою світовою війною, а для цього необхідно інвестувати значні кошти в оборону, щоб не бути захопленими зненацька. Вона додала, що деякі європейські країни можуть стати мішенню для Росії.

“Якщо ми дійсно допоможемо Україні, нам не доведеться турбуватися про те, хто буде наступним. Але якщо Україна впаде, то буде пауза в кілька років, і ми побачимо це в більш широкому масштабі, особливо коли ми не будемо інвестувати в оборону”, – наголосила чиновниця.

Прем’єр Естонії закликала країни, що входять до Рамштайнської коаліції виділити 0,25% свого валового внутрішнього продукту на військову допомогу Україні, що буде “значним внеском у перемогу України над Росією”.

Як ми вже писали, Україна і Естонія готують безпекову угоду. В ОП заявили, що оскільки Естонія межує з Росією, то безпекові зобов’язання мають бути обопільними.

Естонія запропонувала план фінансування України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11033
Опубліковано: 21.03.24