Dark mode


A+ | Скинути | A-
У ГУР прокоментували пожежу на НПЗ в Самарській області РФ
У ГУР прокоментували пожежу на НПЗ в Самарській області РФ
Росіяни використовували Куйбишевський нафтопереробний завод у військових цілях, зазначив Юсов.

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили, що на Куйбишевському нафтопереробному заводі у Самарській області РФ “був інцидент”. Про це заявив представник  ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону в суботу, 23 березня.

 

“Ми можемо лише констатувати, що інцидент там був”, – сказав він, відповідаючи на запитання з приводу удару по Куйбишевському НПЗ.

 

При цьому Юсов додав, що цей нафтопереробний завод використовувався для потреб російської армії, яка воює в Україні.  “Цей об’єкт використовувався у військових цілях”, – сказав представник ГУР.

Нагадаємо, сьогодні вночі на нафтопереробному заводі поблизу міста Новокуйбишевськ Самарської області РФ пролунав вибух, а потім розпочалася пожежа. За попередніми даними, завод був атакований безпілотником.

З початку року було атаковано 13 російських НПЗ. Удари дронів призвели до найбільшого у році тижневого зростання глобальної ціни на нафту.

США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, бо удари дронів по НПЗ нібито можуть призвести до зростання світових цін на нафту. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13505
Опубліковано: 23.03.24