Dark mode


A+ | Скинути | A-
Підірвати економіку: Гуменюк — про обстріл енергосистем України РФ навесні
Підірвати економіку: Гуменюк — про обстріл енергосистем України РФ навесні
Російські загарбники стали завдавати масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України у березні, бо можуть бути націлені на виробництво та сільгосп промисловість.

На відміну від минулої зими Москва робить ставку не на зрив опалювального сезону, а на ослаблення української економіки.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

— Зараз, на момент переходу з опалювального сезону на звичайний, росіяни можуть сконцентрувати удари саме на тому, що поновлення роботи промисловості, сільського господарства також суттєво зав’язане на енергетику, зокрема робота портової інфраструктури. Можливо, що у пріоритеті у ворога саме такі аспекти, – пояснила вона.

Крім того, окупанти не припинили спроб внести розлад у суспільно-політичні настрої всередині України.

— Щоразу відключення електрики та перерозподіл електроенергії при аварійних чи стабілізаційних відключеннях створювали певну напругу в суспільстві, – переконана Гуменюк.

Обстріл України 22 березня

Вранці 22 березня окупанти масовано обстріляли Україну, застосовуючи ракети та ударні безпілотники.

На карті повітряних тривог вся Україна була червоного кольору, це означає, що метою супротивника були всі регіони нашої країни.

В результаті в найбільших містах тимчасово було знеструмлено будинки, а в Харкові, наприклад, люди залишилися також без опалення та води.

Фото: Facebook Наталії Гуменюк

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9532
Опубліковано: 23.03.24