Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Запоріжжі перекрили міжнародний канал постачання наркотиків до Європи
У Запоріжжі перекрили міжнародний канал постачання наркотиків до Європи
Одного з кур’єрів було викрито під час перевезення понад 1 кг метадону міжнародним авторейсом з Києва до Європи.

У Запоріжжі викрили групу наркоторговців, яка займалася постачанням метадону з України до країн Європейського Союзу. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у вівторок, 25 березня. 

 

Організували наркобізнес мешканець Запоріжжя та двоє його родичів, які із початком повномасштабної війни  виїхали з України. Перебуваючи на території однієї з країн Євросоюзу, вони організували наркотрафік метадону із Запоріжжя за кордон. Наркотики продавали наркозалежним іноземцям. 

 

До наркобізнесу вони залучили подружжя із Запоріжжя. На них поклали технічну сторону експортування наркотиків з України: закупівлю “товару” у постачальників з декількох регіонів країни, пошуки наркокур’єрів, придбання квитків та оформлення документів для виїзду за кордон. 

 

Одного з кур’єрів було викрито під час перевезення понад 1 кг метадону міжнародним авторейсом з Києва до Європи.

 

Правоохоронці провели оперативний захід, в ході якого троє організаторів злочинної схеми повернулися в Україну. Їх та ще чотирьох учасників групи було затримано. Під час обшуків у помешканнях та автомобілях учасників схеми вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти. 

Наразі сімом учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру у замаху на контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

Нагадаємо, на Черкащині поліція затримала понад 40 членів злочинної організації, яка продавала наркотики у всьому регіоні. А на Закарпатті правоохоронці затримали злочинне угруповання наркоторговців, які мали щомісячний незаконний прибуток у понад 300 тисяч гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11796
Опубліковано: 26.03.24