Dark mode


A+ | Скинути | A-
“Вагнерівці” вбивають цивільних в Малі – правозахисники
“Вагнерівці” вбивають цивільних в Малі – правозахисники
Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

“Вагнерівців” підозрюють у вбивстві мирних жителів Малі

Хунта посилила операції, завдаючи смертоносних ударів по скупченнях мирних жителів, а також рейди в супроводі російських найманців.

Російські найманці приватної військової компанії Вагнер допомагають військам Малі здійснювати напади і атаки з безпілотників, що призвело до загибелі десятків мирних жителів. Про це йдеться у звіті правозахисної організації Human Rights Watch, передає АР.

 

Зазначається, що після повалення режиму, нова “влада” Малі відмовилася від французьких військ, які перебували на території своєї колишньої колонії. Натомість хунта запросила допомоги в Росії, яка відправила в регіон бійців з ПВК “Вагнер”. 

“Насильство в Малі загострилося після того, як російські найманці прибули туди після державного перевороту у 2021 році. Правляча хунта посилила операції, завдаючи смертоносних ударів безпілотників по скупченнях мирних жителів, а також рейди в супроводі російських найманців, які вбивали мирних жителів”, – йдеться у звіті.

 

Видання пише, що попри смерть ватажка Вагнера Євгена Прігожина, ПВК продовжує діяти на території Малі. Зокрема, в січні “вагнерівці” увійшли в село поблизу військової бази в центральній частині Малі та заарештували 25 осіб, у тому числі чотирьох дітей. Їхні тіла були знайдені пізніше із зав’язаними очима і з кульовими пораненнями в голову.

 

Незадовго до цього, через удари дронами, в Малі померли ще щонайменше 13 цивільних, серед яких семеро дітей віком від 2 до 17 років.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8236
Опубліковано: 28.03.24