Dark mode


A+ | Скинути | A-
Росія готує новий наступ у травні-червні – Зеленський
Росія готує новий наступ у травні-червні – Зеленський
Російська армія готує новий наступ на Україну у травні або червні, але західні країни не дають достатньої кількості озброєння українським Збройним силам.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS News.

Коли буде новий наступ Росії: Зеленський назвав строки

З наближенням весни Зеленський заявив, що українським військам вдалося стримати російський наступ у найгірші зимові місяці.

– Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли у нас був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили великого, величезного контрнаступу з боку Росії… Вони не мали успіху, – сказав він.

Водночас президент України визнає, що окупантам вдалось при цьому знищити міста і села України через постійні поставки ракет і снарядів.

– У нас не було снарядів, артилерійських снарядів, багато різних речей, – сказав він.

Володимир Зеленський каже, що перед новим наступом Росії для ЗСУ потрібно додаткове озброєння.

За його словами, новий наступ російської армії очікується десь наприкінці травня або в червні.

– А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дійсно радіють, що ми стабілізували ситуацію… Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз, – сказав Зеленський про США та інших прихильників України.

Україні потрібно більше артилерії

CBS зазначає, що у цій артилерійській війні на виснаження Росія має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

– У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником, чий артилерійський снаряд може стріляти на понад 20 кілометрів, а (наш, – Ред.) снаряд – менш ніж 20 км, – сказав він.

З добре озброєними солдатами, які пильнували на горизонті, журналісти CBS приєдналися до Зеленського, коли він інспектував свіжовикопані підземні бункери в Сумській області, не більше ніж за 25 км від російського кордону.

Зеленський сказав телеканалу, що вся ця територія перебуває у стані війни у відповідь на значне нарощування російських військ по ой бік кордону і напади на прилеглі села.

– Зазвичай, коли вони атакують артилерією і знищують села, після цього вони завжди намагаються їх окупувати. Ми не знаємо, що буде завтра. Тому треба готуватися, – сказав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відвідав Сумську область напередодні, 27 березня. Під час візиту на Сумщину глава держави, зокрема, провів огляд фортифікаційних споруд, що будуються вздовж кордону.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9887
Опубліковано: 28.03.24